in the corner of your eye

För ett tag sedan hade jag en diskussion med A om att veta när man vill något eller ej. Jag har så länge jag minns inte brytt mig ett dugg om den där viljan. Det är en specifik vilja det handlar om. Det har alltid någon annan kunnat bestämma åt mig. Egentligen har jag aldrig sett på det som något jag skulle vilja eller ej. Mer som något jag kan eller inte kan. När jag då hade haft diskussionen med A försökte jag tänka om. Jag försökte komma på, tvinga fram en känsla jag inte hade en aning om hur jag skulle få fatt på. Nu har jag hittat den. Jag vet om jag vill eller ej. Jag är fortfarande inte riktigt på god fot med den viljan, men jag vet att den finns där, reser sig sakta från oändliga stenmassor den legat väl begravd under. Ovant. Rostigt. Nytt. Men jag tror det är bra. Det är som att den banar ny väg, kanske kan jag våga lita på något nytt? På riktigt? Släppa in nytt ljus i rum som länge varit stängda, mörka och utan intresse för någon?

Någon har börjat gräva. Jag är lika imponerad som L. Hur tusan gick det till?

-är du kär? -ja. -i mig? -ja.

Jag ska baka en tårta med jordgubbar på
och mitt i tårtan ska namnskylten stå
sen ska jag duka fint borta i hagen
och fira Pelle på födelsedagen
tänk vilken tur att jordgubbar finns
tycker jag och min Pelleprins

verklighet efter helg

I fredags var det filmkväll ute i huddinge med vänner, pizza och muffar. Star Wars visade sig såklart från sin bästa sida. Natten tillbringades på uppskattat ställe och när jag kom hem i lördags var det dags att laga middag och peppa igång för Gogol Bordello-spelningen på berns. En flaska vin, middag och fuldans senare svepte jag med flera goda vänner iväg till det fortfarande blockadade huset :/ Tur att vi inget köpte och gick direkt när det var slut. Iväg till KGB bar det, där andra vänner möttes upp och det bjöds på bra musik och trvligt umgänge. Istället för att packa oss hemåt efter stängning skuttade vi glatt in i skåpet på en skåpbil och kördes till Hjorthagen. Nere i en källare blev jag baransvarig och shottade whiskey, bara för att det fanns. Framåt småtimmarna lämnade vi den mexikanska källarbaren och vaknade inte förrän telefonen ringde vid tolv. Igår blev den största fysiska bedriften att gå en promenad runt karlbergskanalen.
Mao: en mycket lyckad helg. Idag är jag trött, seg och glad. Läsning, två intervjuer och massa sammanställning väntar. Så snart jag har jobbat klart...

inte ens snön rår på mig

Allt är så vackert. Snön är helt okay, musik är som musik för själen, alla är bara underbara och jag mår bra. Jag lyxar till lunchen, ska inte sova utan städa garderoben och ikväll är det Star Wars och muffins. Helgen blir ett äventyr och jag kan inte tänka mig att något kommer gå fel. Livet är bra toppen.

just just nu

Just nu är det bästa.

Jag har en regnbåge utanför fönstret
Lina har bokat biljetter till Mark och Isobel
Mitt hår är svart igen
Jag hör ett av världens mest nostalgiska intron! Länge sedan den här låten spelades i mina högtalare :) Vad skulle jag väl göra utan den perverse maharadjan?

RSS 2.0