röror

Funderar mycket nu. Har gjort det i flera dagar. På stort och smått, allt ifrån mitt framtida familjebildande och hur jag kommer ha det när jag blir gammal till varför det tar så lång tid innan termometern blir en klocka och tvärtom. JAg funderar också på min sommar, min tid och mina vänner. Mina vänner funderar jag jättemycket på. Inte på ett dåligt sätt jag känner bara att jag inte hinner med alla på det jag skulle vilja. Det finns också många som jag skulle vilja finnas till för på ett bättre sätt, men som jag antingen inte når eller där det av andra anledningar inte fungerar som jag vill.
Nåja. Jag måste göra nått åt den här bloggen tror jag. Kanske går jag tillbaka till min gamla, gillade den bättre även om den här har sina fördelar.

Jag har också funderat på det här med skansen. Jag gillar att vara där. Men jag gillar inte att uppmuntra att djur hålls i bur. Björnhonan var alldeles stressad av alla människor och likadant med lodjuret. Jag tycker inte om det. Men jag gillar atmosfären på skansen. Skit. Jävla djur att vara ivägen för mitt välbefinnande. Eller, kanske inte djurens fel, troligen människornas fel som alltid hävdar sin rätt till saker och ting. Men, å andra sidan förstår jag inte skillnaden på att ha husdjur och titta på djur i bur heller. Många tankar.

Jag är glad över min nya playlist iaf. Den är toppen.

men!

Jag har haft en väldigt intensiv men ändå topphelg. Det började med inflyttningsståhej, sedan var det lite våldsam bakfylla, köp av mycket fin kjol och sedan var det ännu mer inflyttningsfest. Idag träffade jag bästa F och vi hann med både skansen och fjärilshuset. På kvällen har jag skrivit roliga saker, gjort klart en pärlplatta och fotat mig själv när jag gör konstiga grimaser. Imorrn blir det affischtillverkning och förhoppningsvis ska jag skriva papper med nya jobbet.


arg berguv.

Björnunge

Älgmammut och två älgungar




Jag.

bra. bättre med bra högtalare.

Tyvärr hittade jag inte någn video, men musiken!
Den andra är lite enformig efter ett tag. Men likväl bra.




filmens ondskefullhet

Få saker kan få mig att byta humör så helhjärtat som film. Jag tittade just på en och som alltid slutar det med att jag sitter med livsångest. JAg vet inte vem jag är, vad jag gör här eller varför. Jag avskyr mitt liv just i det ögonblick då jag dras tillbaka från filmens förtrollade värld till min egen verklighet. Min verklighet med mina känslor, mina tvivel, mina problem, min glädje, sorg, ilska, frustration och med mina relationer. Det är hemskt. I filmens värld existerar inget banalt och det finns alltid en final. Den där finalen skulle jag vilja ha. När allt blir som man vill. Filmer där det inte händer vill jag inte se. Varför ska jag se sånt? Det händer ju i verkligehetn. Vill jag se verklighet tittar jag på verkligheten, kan jag inte se det jag då vill se tittat jag på en dokumentär. När jag tittar på Film vill jag bli förtrollad, jag vill att det ska vara två timmar lycka. Med problem som man vet löser sig i slutet. Jag skulle nog inte vilja leva i en film. Men jag känner mig alltid väldigt tom när filmen är slut. Jag är likadan när en bok tar slut. Eller en serie. Jag gllar inte avslut. Det får man ångest av. Och ångest är något jag har nog av.

helg

Idag har jag gjort mitt första jobbuppdrag. Jag befann mig, klädd i rätt kläder, på utsatt plats på rätt tid. Det gjorde inte hon jag skulle jobba med. Men så småningom kom hon. Jag hoppas att hon tyckte att jag gjorde ett bra jobb, för jag kan lätt tänka mig att fortsätta med det. Måste bara skaffa mig en ny garderob :S
JAg sov väldigt oroligt i natt, var supernojjig att jag skulle försova mig. Tur det, vaknade halv fyra och insåg att jag inte hade ställt klockan. Höjden av orutination? Det ar ju inte heller någon it att vakna upp till spöregn när jag visste att det är smidigt att vara ute när man gör det jag skulle göra idag. Till en örjan var det faktiskt uppehåll när jag började jobba, men senare blev det regn och när jag åkte därifrån såg jag tom mc-förare stå utmed vägen för att vänta ut regnet. Ganska orutinerad av dem att inte kolla vädret innan de gav sig ut! Själv hade jag en sån koll att jag hade gympaskor på mig när jag for, men hade med mig finskor så att jag skulle kunna gra bara bra intryck :)

Sen var det kalas hos mamman ♥ som fyller år idag. Hon bjöd på mat och tårta och trevligt sällskap. Lite träff med söta systerbarnen också!
Nu blir det matteplugg i ett och ett halvt dygn, sen jävlar ska jag få åtminstone d på tentan. Helst C.

igår! idag!! imorrn?

Igår fick jag fågelbajs i huvudet, hade världens stelaste nacke och tillförde inget vettigt alls på grupparbetet.
Idag var jag på anställningsintervju och blev gillad. Sedan fick jag jobb på söndag och blev medlem i en specialpool. JAg hade också fått mail från ett företag jag hade skickat en spontanansökan till, de vill träffa mig på intervju. Det kanske är som bästa Lina säger att det betyder tur att få fågelbajs på sig. Även om det verkligen inte kändes så igår.

Idag såg jag två blixtar från mitt fönster, kom nästan en timme försent, fick en glass av Lina och drabbades av apati när jag kom hem. Ett paket nudlar, popcorn och de sista wilmaknäckesticksen senare väntar jag nu på min musa.

Det är föresten varmt nu. Så varmt att kläder känns som en dålig idé.

diagnos

Jag har efter många års velande och icke beslutstagande lyckats komma iväg till en sjukgymnast med min rygg. Det visade sig visst att jag har skolios (ordlistan vill inte känna till det ordet, men ersätter det gärna med skolivs?!). Underbart :/. Min rygg är sned och stel som en pinne. Jag går inte att bota. Dessutom sitter triggy(er)punkterna för djupt och för att de ska nås måste han arbeta med nålar. Inte som akupunktur, utan nått annat. Ont som fan gör det och framkallar en twitch i muskeln. Jag är ännu öm från dagens fyra nålar. Jag ska nu gå hos honom i åtminstone fem veckor, en gång/vecka. DEt positiva han sa var att det är bra för mina leder att bada :) Ikväll har jag haft Anna här. Hon är toppen. Vi hade mycket intressanta grublerier om evolutionen, filosofiska resonemang om människosläktet och framtiden. En fråga väcktes dock, om alla människor kommer från samma grund, hur lång tid har det tagit till att de olika särdragen har etablerats? Hur kommer det sig att östasiater har snedare ögon? Att vi blev vita? Att allas ämnesomsättning är i stort sätt samma utom de sydamerikanska indianernas? Vi hittade inte svar på wikipedia.

eror

Jag hinner ingenting. Eller, jag hinner ingenting av det jag i vanliga fall brukar hinna. Jag har plötsligt börjat hinna andra saker. Jag tror att det är någon form av förändring. Inte nödvändigtvis av godo. Idag när jag gick hem insåg jag att jag har glömt att hinna skriva historiaarbetet. Det var ju sådär. Det måste jag göra på måndag. Jag har också glömt att tvätta. Det håller jag på med just nu. Eller, nere i tvättstugan torkar mina kläder. Jag håller på att somna här uppe och det smartaste vore att borsta tänderna så att jag är redo för sängen när jag har varit nere och tagit rätt på all tvätt. Men det är så tråkigt att borsta tänder så jag skjuter upp det.

Idag pratade jag och mitt middagssällskap om meningslösa bloggar. det här är nog det. Jag orkar inte ens gå in på varför, eller ännu mindre förändra den. Det är som det är. Jag säger som Trent.

förtidigt

Idag är det så disigt att dn-skrapan försvinner i himlen och tornen på högalidskyrkan bara är vaga konturer. Det är tio grader ute. Jag ska åka till Bro och måla hus.
Min snorighet är varken sämre eller bättre, så jag antar att den tål att stå ute å måla i ruskväder också. Jag hoppas det finns kaka. Kakor är bra.

Gårdagen var mycket trevlig, hålet i plånboken var helt klart värt det.

Imorrn kommer lilla F hit och vi ska göra något kul, jag måste komma på något tror jag. Kan bli segt att bara sitta här inne hela dagen. Dessutom skulle det regna.

snyggdag?

Vaknade en halvtimme innan klockn ringde av att jag hade förkylningsmun. Äckligt. Tog iaf tillfället i akt och gick upp, satte på badvattnet och bäddade sängen. I badet åt jag första frukost (fil och flingor) samtidigt som jag läste kursplanen för alla SO-ämnen. Uppe ur badet har jag nu ätit andra frukost (äggmackor), klätt på mig och konstaterat att karlbergskanalen är stilla. Lite vind idag alltså. TH-huset visar 8 grader och 08:11. Om en halvtimme ska jag gå till bussen. Nu närmast tredje frukost (avocado) och sminkning.
Idag har potential att bli en bra dag. En snyggdag. Hoppas det håller i sig.

redo

Ikväll är en kväll som suger. Ikväll är någon rastlös, ångestylld och helt isolerad. Någon vill att något ska hända, att någon annan kommer och tar ut den på promenad. Någon hoppas att den inte är glömd. Ikväll känner sig någon ensam, utestängd och oönskad. Lite som att den inte får vara med.

Kanske är det solen. Det här förbannade ljus som alla dyrkar. Vasaparken var full av varmelängtande soldyrkare. Jag satte mig i fåtöljen med öppet fönster. Jag fick också sol på mig. Men jag var inte social.
JAg var på stadsbibilioteket idag och boken jag skulle ha tag på fanns där. När jag kom hem insåg jag att det inte alls var den jag behövde.

Nu har jag ätit alla muffins och jag känner mig omåttligt fet, blek, ful och missanpassad. Jag skulle vilja ha en stor polotröja. I den skulle mitt nuvarande humör göra sig bra. Jag har ingen sån. JAg vill lägga mig i badet. Men jag vill inte uppleva rastlösheten när jag har badat klart. Jag undrar hur långt det är runt kungsholmen? Kanske skulle jag ta och gårunt den.
JAg tittade på cyklar på blocket idag. De är inhumant dyra. Jag vill ha en klassisk cykel utan massa trix. Det är svårt. Eller så vill jag ha den fina fina rosa cykeln som står i skylten hos cykelhandlaren på Katarina Bangata. Affären bredvid porraffären. Innan alla restauranger och caféer.

apan hängde med

Jag vet inte om jag hoppades att jag skulle bli någon annan när jag hade flyttat. Någon som orkade, som ville och som känner sig entusiastisk över att vakna dagen efter. Det blev inte så. Jag sitter här med massor av saker jag Borde göra. Jag borde kolla upp medeltiden till imorrn. Jag antar att det är medeltiden som ska avhandlas i smågrupper imorrn. Sist orkade jag inte vara kvar mer än första timmen. Han skriker och svävar iväg. Jag kan inte uppbåda energi nog för att slösa bort den på skit. Jag borde också baka, surdegsbrödet blev äckligt och jag insåg att Helny inte har sina hästar hemma så nu är hon inte mer, så jag borde baka annat bröd som jag faktiskt kan äta. Å andra sidan hatar jag att baka utan assistenten. Men den får verkligen inte rum någonstans.
Men apatin har slagit sina klor i mig och jag sitter här. Sitter och sitter och sitter.
Blärgh. Jag tror det är dags för en muffin.

jag skulle bara...

Skit. Jag bor mitt i stan och får panik över att jag inte är ute å svirar, frataniserar och florerar på stadens gator och torg. Jag känner att jag har krav på mig att vara så där hipp och häftig som ju aaalla innerstadsbor är. Jag är inte så bra på att vara sån tror jag. Jag vet inte om jag egentligen vill vara det heller.
Igår städade jag ur högdalen. Det är skönt att ha det gjort. Fast jag tror att jag glömde röda handduken. Jag kan iaf inte se den här hemma. Jag måste ändå dit och samla ihop nycklarna och överlämna dem till styrelsen.
Nu bakar jag bröd. Helny ska äntligen få visa vad hon går för. Tyvärr har jag verklgien inte ork att läsa och gå igenom tusen och åter tusen surdegsbrödsrecept så jag har läst två, kommit fram till att låååånga jästider är det viktiga och satt dagfan på jäsning. Snart ska den in i den....speciella ugnen. Jag bakade nyss muffins. Eftersom man var tvungen att ha en termometer för att se gradantalet i min gamla ugn är jag van vid att ha det så. Två minuter efter att jag satte in muffarna sjönk temperaturen där termometern var med femtio grader. Det är ju sådär. När jag väl tog ut muffarna var de lite brända, men goda. Det ska bli spännande att se hur brödet går att grädda. Sedan ska jag försöka mig på någon form av gratäng tror jag, så jag får se hur ugnen beter sig då. Om det inte fungerar börjar projekt Ny Ugn 2.0 på måndag.

JAg har samlat ihop ungefär hälften av all bråte som ännu inte har någonstans att bo påp min säng. Jag skulle ta hand om det, men sen var jag tvungen att decopagea den lilla lådan jag hittade, sen skulle jag ju göra lunch, å så kom baket emellan och snart kommer ju mammut. Kanske alla saker får vara bostadslösa ett dygn till.
Imorrn är det skola. Skitskola. Nu har jag tappat motivationen igen. De här två delkurserna var inte alls lika roliga som de två första. Kunde de inte lagt typ didaktiken tillsammans med geografin och historian med religionen. Då hade det varit mycket bättre. Men nej, nu är det ticksmannen med skrikguben hela dagen imorrn. Tur att samhällskvinnan bryter upp lite ibland. Hon var väääldigt lågmäld, men intressant.

allt är inte av ondo

Jag är inte världsbäst på att få upp saker i bloggen som jag vill att de ska vara, men nu ska jag verkligen försöka..

Jag såg det här klippet på dn imorse, tycker det är vansinnigt kul, även militärer har enkla nöjen, jag spelade själv in musikvideor med mina vänner.....när jag gick på mellanstadiet.... Det bästa är att folk orkar bli upprörda och hävdar att det är militärhumor som gått för långt. Även militärer har väl fritid och jag tycker nog verkligen inte att det här är att gå för långt. Men jag är väl inte nog PK.

Klicka nu här

Viktoria, jag ringde dig imorse för att få veta hur man lägger upp så filmen visas här i bloggen, men du svarade inte :/

ny lya - nya behov

Jag har idag inte gått utanför huset. Jag tvättade två maskiner tvätt, mest för att jag kunde, var två svängar till mitt förråd och nu har jag badat på riktigt. Badskum isolerar värme. Jag har också insett att det är en del saker jag skulle behöva skaffa mig.
  • Dörrmatta
  • Gardiner
  • badrumsmatta
  • dunsockor
  • Stora kuddar (typ 70x70 cm)
  • skoförvaring som man hänger upp
  • affischlister
  • två gardinstänger
  • badgrejer från Lush!

Det är allt jag kan komma på just nu.
Klockan är 19.25 och det är +7 grader ute enl TH-huset.

maten

Nu har jag lagat mat i min lilla grotta också. Det gick bra, snällaste mamman bistod med en shoppingtur. Imorrn får jag upp mitt namn på dörren och får en ny eluttagsplast. Nu är det bara två halva kartonger kvar, men det är knivigt att packa upp det sista.

Jag upptäckte att det här med kommentarer inte var helt enkelt, men jag tror att jag svarar på kommentarer genom att själv skriva en i det kommenterade inlägget..

Nu ska jag diska. Jämt kommer jag behöva diska. Det måste man om man har världens minsta kök. Det verkar jag ha. Å för er informations skull kan jag meddela att det är fem grader ute och klockan är 21.37...på trygg hansa-huset.

2a morgonen

Natten till igår sov vi i storm, igår stängde jag fönstret, det var tydligen inte helt stängt innan... Nu sitter jag här med en kopp te och en maka. Jag har packat upp alla utom tre kartonger (de får inte rum någonstans). När jag vaknade imorse duschbadade jag, så som min granne gör. Det fungerade. Mitt badkar är gjort för pygméer. Det är ju sådär, men jag ska nog greja det. Jag har faktiskt, i garderobskaoset, hittat lite kläder som inte bara matchar, utan som är kläder som jag faktiskt brukar ha när jag vistas bland folk. Annars har det senaste tiden mest blivit flyttkläder- mjukisbyxor eller trasiga blå jeans och den närmaste tröjan jag fick tag i.... Skönt å vara tillbaka på banan igen. Inte som i frukten alltså. Eller bäret eller vad fan bananer är för något.
Igår lämnades soffan, skönt att ha det gjort, bonusbyrån blev glad över att äntligen få komma till användning.
Nu ska jag traska iväg till skolan, eller till st eriksplan och ta tuben två stationer. Två stationer!! Jag bor i stan. Stan är bra. Man blir glad av att titta ut genom mitt fönster.

-1

Imorgon smäller det. Drömde många sjuka drömmar i natt och när jag vaknade visade det sig att morgonrocksskärpet är spårlöst försvunnet. Antagligen nerpackat. Idag blir det förhoppningsvis maratonnerpackning av "det sista" och resten av köket. JAg hatar att packa konstiga saker. Allt ska ligga i fyrkantiga lådor och vara ganska lätt. Sånt gillar jag.

Ojojoooj

Heh, det här var ju inte alls som det är på min gamla blogg. Det här är ju en hel vetenskap full av obegripliga grejer. Först och främst skulle jag tydligen lägga upp en länk, för att få använda den här bloggmallen var man tvungen att göra det, jag vet inte riktigt var bara, men det kanske ger sig med tiden...

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0